De eigenaar van caravancentrum Waterland in Purmerend werd in de zomer van 2016 meerdere keren slachtoffer van criminelen. Daarbij werden drie caravans en de inhoud van de kluis gestolen.

Op vrijdag 1 juli reed een blauwe bestelauto om 21.35 uur richting de onderneming. Twee mannen stapten uit. Het toegangshek werd opengebroken, waarna de bestelauto en even later een Volkswagen Transporter het terrein opreden. De Transporter vertrok met een Hobby 720 UML-caravan.
Op woensdag 3 augustus (rond 23.45 uur) was er min of meer hetzelfde verhaal. Twee wagens (een witte Renault bestelauto en een Renault personenauto) bij het bedrijf, twee mannen braken het hek open en dit keer vertrokken de dieven allebei met een Fendt-caravan.
Halverwege augustus was er een derde inbraak. Dit keer in het bedrijfspand zelf. Hierbij de kluis van het bedrijf werd gestolen.

Het is niet duidelijk of de caravandiefstallen door dezelfde daders zijn gepleegd. Weet u meer over de diefstallen; in combinatie met één van de genoemde auto's? Weet u bijvoorbeeld of ze door dezelfde personen zijn gepleegd?

Heeft u informatie over de daders?

Het is mogelijk dat de gestolen caravans naar het buitenland zijn vervoerd. Heeft u de genoemde type-caravans gezien?