De politie heeft donderdagavond 24 november bij een controle van een busje ruim 60 kg cocaïne, 190 kg MDMA-kristallen en 60 liter methamfetamine-olie (crystal meth) aangetroffen. Het busje verliet net een loods op een bedrijventerrein in Purmerend. Vijf personen zijn aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen, evenals het busje en vier luxevoertuigen die in de loods stonden.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen een busje uit een loods vertrekken en gaven de bestuurder een stopteken. In de laadruimte trof de politie isolatiecontainers de pakketten met drugs, verpakt in droogijs, en jerrycans met de methamfetamine-olie. Leden van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling hebben zijn ingezet om de isolatiecontainers, waarin de temperatuur -78 graden Celsius bedroeg, leeg te halen voor de inventarisatie van de drugs.cocaïne en MDMA

Twee miljoen XTC-pillen

De 190 kg MDMA-kristallen is goed voor de productie van ongeveer twee miljoen XTC-pillen. Het vermoeden bestaat dat de drugs in de loods zijn verpakt voor transport. De vijf aangehouden mannen, variërend in de leeftijd van 24 tot 70 en komende uit verschillende plaatsen in het land. zitten vast voor verhoor en worden voorgeleid aan de officier van justitie. De politie onderzoekt de zaak verder.