PURMEREND - De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen: Verboden Vruchten, zowel in het leven als in de letteren, staan van 25 maart tot en met 2 april centraal tijdens de Boekenweek. Het literaire hoogtepunt van het jaar!

Boekenweekmagazine

Tijdens de Boekenweek ligt voor leden van Bibliotheek Waterland een cadeau klaar: het boekenweekmagazine. Met daarin leesvoer van Connie Palmen over de zonden van vrijgevochten vrouwen. Verder de drie favoriete korte verhalen over verleiding van Herman Koch. Zes BN’ers vertellen over hoe boeken kunnen verleiden, versieren en veroveren en heel veel boekentips over de verboden vruchten van het leven, vroeger en nu. Zolang de voorraad strekt verkrijgbaar in alle vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland.

Boekenweek workshop met Lidewijde Paris

Lidewijde Paris heeft een boek geschreven over literatuur. Of eigenlijk meer over hoe je het plezier in lezen kan vergroten. In het boek Hoe lees ik? (4 drukken in 4 maanden) Legt Paris op een onderhoudende manier uit hoe het in haar hoofd toegaat bij het lezen. Op maandagavond 27 maart geeft zij een workshop Hoe lees ik? in de Bibliotheek Purmerend. Paris neemt de deelnemers mee op een literaire reis langs diverse verboden vruchten: hoe worden ze in romans gebruikt? Hoe weet een schrijver zijn lezer keer op

keer te verleiden? Hierbij wordt de literatuur in het dagelijkse leven geplaatst met voorbeelden uit muziek, kunst en vormgeving.

Workshop Hoe lees ik? Is op maandag 27 maart van 20.00 – 22.00 uur in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 te Purmerend. Kosten: € 5,00 voor leden € 7,50 voor niet-leden Bibliotheek Waterland. Aanmelden in de Bibliotheek Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Of www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.