PURMEREND - De Noordhollandse bibliotheken organiseren voor de 23e keer een finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool.

Maar liefst 14 basisscholen in de regio (uit Edam, Landsmeer en Purmerend*) hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen laten komende zaterdag in de Bibliotheek Purmerend horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Deze regionale voorronde vindt plaats op zaterdag 11 februari van 13.30 – 16.30 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40).

De winnaars mogen zich ‘lokale voorleeskampioen’ noemen en zij gaan door naar de kwartfinale op zaterdag 4 maart in de Bibliotheek Hoorn. Na de kwartfinale volgt de provinciale finale die op vrijdagmiddag 7 april gehouden wordt in de Bibliotheek Amsterdam (OBA). De hieruit voortvloeiende provinciale voorleeskampioen van Noordholland zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op woensdagmiddag 17 mei in Schouwburg Amstelveen.