PURMEREND - Een taalrijke omgeving heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling van baby’s en peuters. Onderzoek wijst uit dat jonge kinderen die regelmatig zijn voorgelezen een grotere woordenschat bezitten en leesplezier en taalvaardigheid ontwikkelen. Maar buiten dat is voorlezen ook gewoon heel erg leuk om te doen omdat het knusse en gezellige momenten oplevert.

De Bibliotheek wil ouders en grootouders graag helpen en geven tips en trucs om het voorlezen te bevorderen. Daarom is er iedere drie weken op zaterdagochtend een Babysoos en elke derde zondagmiddag van de maand een Peuterparty in de Bibliotheek Purmerend. Het weekend van 16 en 17 december vallen beiden activiteiten in hetzelfde weekend.

BoekStart Babysoos

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. In de bibliotheek kunnen ouders met hun kindje ervaren hoe leuk het is om (voor) te lezen en welke boeken je hiervoor kunt gebruiken.

BoekStart Babysoos Zaterdag 16 december van 10.30 – 11.30 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Toegang is vrij!

Kleuteryoga met prentenboek door Jacqueline Huiberts.

Onder leiding van een yogadocent bewegen kleuters een betoverende verhaal. Een heel bijzondere yogales rond prentenboeken. Eerst wordt het boek voorgelezen en daarna beleven de kinderen het boek nogmaals op een hele andere wijze. De yogales bevat yogahoudingen, beweegspelletjes en ontspanningsmomenten voor de kinderen én de volwassenen.

Kleuteryoga onder leiding van Jacqueline Huiberts Zondag 17 september van 14:30 tot 15:30 | Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40). Toegang is vrij!