EDAM - Zondag 26 maart stond de eucharistieviering van 10.00 uur in de Heilige Nicolaaskerk in Edam in het teken van de 1e Heilige Communie. Tien communicanten mochten voor de eerste keer het Lichaam van Christus ontvangen in de Heilige Hostie. Het waren Lars Blok, Madelief D'Arcy, Gabriëlla Farkas, Gabriël Hannawi, Jack Hannawi, Yannick de Jong, Marijn Kras, Louise Laan, Isabelle Mooyer en Julian Werner.

Celebrant tijdens deze bijzondere viering was kapelaan Tesfay. De viering werd muzikaal ondersteund door het kerkkoor Sint Caecilia dat de Missa Tertia ten gehore bracht. Lectrice was Anja Beersma. De door de familie Wieferink en Piet Everaars prachtig versierde kerk was goed gevuld. Vooraf aan de viering mochten de kinderen ieder een witte roos naar het Mariabeeld brengen, waar een Wees Gegroet werd gebeden. Het Heilig Evangelie werd gelezen in de vorm van een rollenspel. John Buikman en Anouk Jonk begeleidden waar dat nodig was.

De lezingen werden gedaan door een ouder en een oma; twee voorbeden door twee ouders.

De communicanten zagen er in hun feestelijke kleding en met een blij gezicht stralend uit.

De eerste Heilige Communie werd door hen ontvangen met hun ouders en broers/zussen erbij.

Op het eind van de viering ontvingen de kinderen een 1e Communie-certificaat van de Nicolaaskerk en een paar cadeaus: een staand Kruisje met Corpus, een rozenkransboekje ('Kinderen van God bidden met Maria") en een kinderbijbel van Kerk in Nood. Wij hopen deze kinderen, samen met hun familie, nog vaak in de Kerk te mogen ontmoeten!