BEEMSTER - Het college van burgemeester en wethouders feliciteert familie- en glastuinbouwbedrijf Bakker Seed Productions met de behaalde titel ‘Ondernemer van het jaar 2016 Waterland’, een jaarlijkse prijs van de Vereniging Ondernemend Waterland (VOWA). De prijs werd woensdag 15 februari uitgereikt door gedeputeerde Jaap Bond.

“Namens de gemeente zijn felicitaties en een bos bloemen onderweg”, reageert burgemeester Joyce van Beek. “We zijn hartstikke trots op dit prachtige staaltje ondernemerschap in Beemster. Het juryrapport loog er ook niet om en beschreef Bakker Seed Productions als een zeer onderscheidende, innovatieve, vooraanstaande én unieke onderneming. En dat is razend knap als je weet waar het bedrijf voor gestaan heeft”, aldus Van Beek.

In augustus 2015 ontstond in de kassen een virus op de tomatenplanten met grote gevolgen. Alle kassen moesten leeg en grondig ontsmet worden. Al het zaad werd vernietigd, een grote financiële strop. Het bedrijf kwam zonder opdrachtgever te zitten, met lege kassen en wel 8 man vast personeel. Eigenaar Dick Bakker ging echter intensief op zoek naar een andere opdrachtgever en vond deze gelukkig ook, zodat in 2016 de kassen weer voor 80% gevuld waren en hij het vaste personeel grotendeels kon behouden. “Je zo herpakken, na zo’n ingrijpende gebeurtenis, daar heb ik bewondering voor. Met deze onderscheiding is Bakker Seed Productions ook kandidaat voor de ondernemersprijs Noord Holland. Hopelijk kunnen wij ze daar later dit jaar ook mee feliciteren”, aldus Van Beek.