AMSTERDAM - De Bibliotheek stopt met het aanschaffen van cd's voor de vestiging Volendam. Daar zal menig muziekliefhebber misschien van schrikken, maar dat betekent niet dat er geen muziek meer geleend kan worden in de Bibliotheek. Op donderdagavond 13 april organiseert de Bibliotheek een bijeenkomst waar men geïnformeerd kan worden over andere mogelijkheden om legaal muziek te lenen, streamen of te downloaden.

Waarom stopt de Bibliotheek met de eigen CD-collectie?

De afgelopen jaren is de collectie muziek cd's van Bibliotheek Waterland op een minimaal peil gehouden. Na terugloop van het gebruik van de collectie is er besloten om niet langer te investeren in een groot en breed aanbod cd's. De Bibliotheek moet keuzes maken en een steeds kleinere groep leners van muziek heeft ons gedwongen om het aanschaffen van nieuwe cd's voor de Bibliotheek Volendam per ingang van 1 januari 2017 te staken.

Alternatieven voor muziekliefhebbers

Per 1 juni a.s. staat er geen cd-collectie meer in de Bibliotheek. Echter men kan nog wel muziek smaak verbreden via de Bibliotheek. De Bibliotheek heeft de dienst Muziekweb waarmee je gratis kunt luisteren en je verdiepen. Ook kun je muziek lenen uit de grootste muziekcollectie van Europa. Wij laten je deze avond kennismaken met de mogelijkheden die je met je bibliotheekabonnement hebt. Maar laten je ook zien wat de mogelijkheden van commerciële diensten als Spotify of Deezer zijn.

Informatieavond over muziek lenen in de Bibliotheek is op donderdag 13 april van 19:30 tot 20:30 in de Bibliotheek Volendam (Foksiastraat 10). Toegang is gratis maar wel graag aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop of in de Bibliotheek zelf.