PURMEREND - Lidewijde Paris heeft een boek geschreven over literatuur. Of eigenlijk meer over hoe je het plezier in lezen kan vergroten. In het boek Hoe lees ik? Legt Paris op een onderhoudende manier uit hoe het in haar hoofd toegaat bij het lezen. Op maandagavond 27 maart geeft zij een workshop Hoe lees ik? In de Bibliotheek Purmerend.

Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? Deze workshop laat Paris zien hoe literatuur werkt. Literaire principes komen overal in het dagelijkse leven en in de kunst voor. Vaak zijn we ze zo vanzelfsprekend gaan vinden. De workshop van Lidewijde is een levendige rollercoaster aan informatie en inzichten: van filmpjes, naar schilderijen, posters en advertenties: van alles wordt in verband gebracht met literatuur. De deelnemers worden uitgenodigd mee te denken en er kan tussendoor van alles gevraagd worden.

En wie is Lidewijde?

Na 25 jaar boekenvak, lesgeven, interviewen en recenseren concludeerde Lidewijde Paris dat het tijd was voor een boek als Hoe lees ik? Lidewijde Paris was boekverkoper, etaleur, interviewer, docent, redacteur en uitgever. Al negen jaar runt ze De Literatuurfabriek in Middelburg en eind vorig jaar begon ze met De Lees!ambassade, een project dat op een onderhoudende manier het literaire lezen wil stimuleren. Hoe lees ik? is haar derde boek.

Workshop Hoe lees ik? Is op maandag 27 maart van 20.00 – 22.00 uur in de Bibliotheek aan de Waterlandlaan 40 te Purmerend. Kosten: € 5,00 voor leden € 7,50 voor niet-leden Bibliotheek Waterland. Aanmelden in de Bibliotheek Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Of www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop.