ZAANDAM - Tijdens de ZomerDigiweek bij FluXus kunnen kinderen creatief bezig zijn en samen met andere kinderen ook nog eens wat leren. De week is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar; onder leiding van twee docenten gaan ze aan de slag met het maken van een eigen animatiefilm. De ZomerDigiweek wordt georganiseerd van 28 augustus tot en met 1 september. Dit alles bij FluXus, Klaas Katerstraat 7b in Zaandam.

De kinderen bedenken en maken alles zelf; waar moet het verhaal over gaan, wie zijn de personages en hoe ziet de filmset eruit? Vervolgens gaan ze aan de slag met allerlei computerprogramma's en digitale technieken. Zo leren ze stop-motion en green screen te gebruiken en gaan ze aan de slag met programmeren. Er worden flitsende mini-filmsets gebouwd met gekleurd papier, klei, potloden en scharen. Ook zijn er storyboards nodig om alles goed voor te bereiden; deze worden uitgetekend en/of uitgeschreven.

Geschikt voor ieder kind
Ieder kind kan op zijn eigen niveau aan de slag en wordt gestimuleerd zijn talent te ontdekken. Er wordt individueel en in groepjes gewerkt, binnen maar, bij lekker weer, natuurlijk ook veel buiten! Op de laatste dag worden de films aan de ouders én de rest van de wereld gepresenteerd via YouTube! De cursus vindt elke ochtend plaats van 8.30 tot 12.30 uur en naar keuze ’s middags tot 16.30 uur bij FluXus, Klaas Katerstraat 7b in Zaandam.

FluXus

De ZomerDigiweek wordt gegeven door Gabriëlle Bosman en Muriel Warners, beiden docent bij FluXus. Gabriëlle Bosman is docent Beeldende Kunst & Vormgeving en Muriel Warners docent Media & Mediawijsheid. Er is plek voor maximaal 12 kinderen per week. Opgeven en meer informatie opvragen over o.a. de kosten kan via zomerdigiweek@gmail.com.