PURMEREND - Zelf je eigen spullen maken? Pascalle Bonnier heeft samen met Matthijs Kok een boek gemaakt: Maak het zelf. Waarin staat hoe eenvoudig het is om zelf van alles te maken. Van naaien tot zagen, van breien tot het verwerken van beton. Ze laten zien hoe je in een handomdraai van een gewone stoel een schommelstoel maakt en toveren een autoband om in een comfortabele poef. Tijdens de mei vakantie komt Pascalle met kids iets verrassends maken met een plopper waarmee je de gootsteen ontstopt.

Wie is Pascalle?

Pascalle Bonnier is opgegroeid in Purmerend en heeft Product Design gestudeerd aan de Hoge School van de Kunsten in Utrecht. In 2012 studeerde zij af met haar bachelor en een specialisatie in film en fotografie. Na haar afstuderen is zij gaan werken voor de schrijver Arnon Grunberg aan de documentaire Moeder en Grunberg. Momenteel werkt zij veel samen met de filmmaker, fotograaf en ontwerper Mathijs Kok. Samen hebben zij 2 kookboeken uitgebracht en werken aan verschillende film- en boek projecten. Pascalle woont en werkt in Amsterdam, haar boeken zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek.

Wie kunnen er mee doen?

De Bibliotheek vindt het super leuk dat Pascalle een knutselmiddag voor kinderen wil verzorgen. Kinderen van in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar kunnen zich gratis aanmelden voor een blok op woensdagmiddag 3 mei. Met behulp van een gootsteenplopper, gips en een mal wordt er een kaarsenstandaard gemaakt die kinderen kunnen versieren zoals zij zelf mooi vinden. Er is een knutselsessie van 13.30 – 14.30 uur en van 15.00 – 16.00 uur.

Vooraf (gratis) aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop en in de Bibliotheekvestigingen.