PURMEREND - Op donderdag 15 december slaat wethouder Hans Krieger de eerste paal van het nieuwe uitvaartcentrum van Associatie Uitvaartverzorging. Het nieuwe pand verrijst aan de Purmerweg 94, naast de begraafplaats. Dit is pal tegenover het plangebied voor Klein Where, waar nu nog het huidige uitvaartcentrum staat.

De bouw van het nieuwe complex duurt ongeveer zes maanden, waarna het huidige pand gesloopt wordt en zo ruimte maakt voor woningbouw in Klein Where. Directeur Matthijs de Gee van het uitvaarcentrum is tevreden: “Het wordt een nagelnieuw, modern en vooral duurzaam gebouw. Het pand krijgt een grasdak en zonnepanelen. De samenwerking met gemeente en projectontwikkelaars is ontzettend goed. Het nieuwe complex voldoet straks aan alle eisen van deze tijd.”

Waaksuites
Zo krijgt het nieuwe uitvaartcentrum zogenaamde ‘waaksuites’. “Niet iedereen vindt het prettig om een dierbare op te baren in de eigen woning”, aldus De Gee. “We bieden daarom dit alternatief. De ruimte bestaat uit een woonkamer en een keuken. Nabestaanden krijgen hiervan de sleutel en kunnen zo op een persoonlijke manier bij de overledene zijn en afscheid nemen”.

Project Klein Where
De eerste paal van het uitvaartcentrum is een belangrijke stap in de ontwikkeling van bedrijventerrein De Where tot woongebied. Het ligt op de kruising van de Where en de Purmerringvaart. Het gebied biedt veel woonkwaliteit door de bijzondere ligging aan het water en in het groen. Bovendien ligt Klein Where vlakbij de binnenstad van Purmerend. “De gemeente vindt het dan ook belangrijk dit gebied tot woonwijk om te vormen”, stelt Hans Krieger. “We hebben in Purmerend een groot tekort aan woningen en weinig plek waar gebouwd kan worden. Hier is wel zo’n plek: dicht bij het centrum, naast het groene Leeghwaterpark en aan het water. Er komen woningen voor heel diverse doelgroepen, van starterswoningen tot luxe twee-onder-een-kapwoningen. Zo’n 130 in totaal. Ik weet zeker dat Purmerenders hier met plezier gaan wonen.”

Alles over woningbouwproject Klein Where vindt u op www.kleinwhere.nl