PURMEREND - Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk&Talk bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Op donderdagochtend 2 maart, de eerstvolgende Walk&Talk gaat het over jezelf kunnen presenteren in 1 minuut.

We gaan aan de slag met de “elevator pitch”. Dit is een zogenaamd kort verkooppraatje in de lift over wie je bent, wat je kunt, waar je goed in bent en wat je voor een ander zou kunnen betekenen. Het belangrijkste doel is de ander nieuwsgierig te maken en gericht met je mee te laten denken. Een goed voorbereid praatje kan op allerlei manieren ingezet worden in de zoektocht naar werk, bijvoorbeeld tijdens netwerkbijeenkomsten, evenementen en zelfs op het schoolplein. Mocht iemand dan eens iets horen over een openstaande vacature, dan denken ze misschien aan jou.

Ton Morsch is één van de pitchers. Solliciteren op de gebruikelijke manier leverde hem wel gesprekken op maar nog geen baan. Kortom, het roer moet om. Ton is een club aan het opzetten voor Bootcamp Helpers. Dat zijn mensen die buitensporten en liefdadige acties combineren: rolstoelrunners, verhuisdozensjouwers, speed-bermprikkers. Een vorm van sport waarbij je heel verrassende verbindingen krijgt met mensen en netwerken. De mensen die tijdens het sporten worden geholpen zijn al razend enthousiast, nu nog meer medesporters activeren. Dat wordt dus een pitch waarin Ton niet alleen aangeeft dat hij een ondernemende business analist is die mensen met frisse ideeën verbindt , maar waarin hij ook collega-werkzoekenden vraagt om mee te doen met de opzet van ´s werelds eerste Charity Sports Bootcamp Help Club. En dat in 60 seconden. Dat wordt hard werken, net zoals solliciteren hard werken is.

Tijdens deze Walk&Talk wordt de elevator pitch geoefend en krijgen de deelnemers tips om zichzelf te presenteren (hoe gebruik je je stem, ondersteunende gebaren etc. tijdens een gesprek).

Walk&Talk bijeenkomsten vinden elke 1e donderdag van de maand van 10 – 12 uur plaats in de Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. Aanmelden is niet nodig maar kan wel via walkentalk@bibliotheekwaterland.nl.