PURMEREND - Iedereen is weleens onzeker.

Onzekerheid kan behoorlijk in de weg zitten om je vrij te voelen en kan op lange termijn gevolgen hebben voor je gezondheid, sociale leven, relatie en werk.

Kenmerken van onzekerheid

  • Je vindt de mening van anderen erg belangrijk.
  • Je bent bang dat anderen jou negatief beoordelen.
  • Je denkt dat iets helemaal goed is of helemaal fout, zonder een middenweg te zien.
  • Je mag geen fouten maken van jezelf, alles moet perfect
  • Je vergelijkt jezelf steeds met anderen
  • Je let vooral op de dingen die nog niet goed gaan in plaats van op die dingen die je al bereikt hebt.

Praktijk Verboom en onzekerheid

Wanneer jij last hebt van onzekerheid kun je er wat aan doen. In de eerste plaats is het goed je te realiseren dat je niet onzeker bent maar dat je emoties in je lijf hebt die dat onzekere gevoel geven. Heeft iemand jou bv bedonderd dan ga je hoogstwaarschijnlijk met minder (zelf)vertrouwen een nieuwe relatie en/of samenwerking aan. De emoties die je aan deze gebeurtenis hebt gekoppeld, sla je namelijk op in jouw lichaam. Hierdoor kun jij verschillende gevoelens ervaren zoals faalangst, onzekerheid, teleurstelling en depressie.

In een coaching- traject onderzoeken we samen deze emoties om ze los te laten en / of te veranderen zodat jij je zelfvertrouwen weer terug kan halen. Ook wordt je je meer bewust van je gedachten.. Wat denk je voordat je onzeker word? Iemand die onzeker is heeft vaak ‘niet-helpende’ gedachten, dat wil zeggen gedachten die juist de onzekerheid oproepen. Je kunt deze vervangen door ‘helpende gedachten’.

Wil je meer informatie kijk dan op www.praktijkverboom.nl of bel 0614046525