AMSTERDAM - Vanochtend heeft de Argentijnse president Mauricio Macri een bezoek gebracht aan het Anne Frank Huis, samen met zijn vrouw Juliana Awada en koningin Maxima. President Macri is vandaag en morgen op staatsbezoek in Nederland. 

In het Anne Frank Huis werd president Mauricio Macri, samen met first lady Juliana Awada, koningin Máxima en andere hoogwaardigheidsbekleders, rondgeleid door Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting. Het gezelschap werd vergezeld door Héctor Shalom, directeur van het Centro Ana Frank Argentina in Buenos Aires. Het Centro ontwikkelt, aan de hand van het levensverhaal van Anne Frank, educatieve programma’s voor jongeren in Argentinië ter bestrijding van vooroordelen en discriminatie.

Mauricio Macri schreef in het gastenboek: “De boodschap van Anne Frank is een boodschap van hoop, van licht in het donker. Annes vader wist zijn enorme pijn om te zetten in een doel: het strijden voor een betere wereld. ‘Denk aan al het mooie om je heen en wees gelukkig’, schreef Anne Frank. Met al mijn affectie en respect.”

Ronald Leopold: "Wij vinden het eervol dat de president van Argentinië een bezoek bracht aan het Anne Frank Huis, deze plek van herinnering en bezinning. We stellen het bijzonder op prijs dat de president de educatieve activiteiten van de Anne Frank Stichting en het Centro Ana Frank Argentina een warm hart toedraagt."