AMSTERDAM - Purmersteijn heeft zich zaterdag weer eens van zijn beste kant laten zien door koploper Ajax op De Toekomst op een verdiende nederlaag te trakteren. De ploeg van trainer Mo el Bouziani is dit seizoen nogal wisselvallig, maar op de 1-3 zege in Amsterdam viel nets af te dingen. De Purmerenders zijn door de winst medekoploper in de derde periode van de vierde divisie.

De Ajax-amateurs waren in eigen huis favoriet, maar kwamen er geen moment aan te pas tegen Purmersteijn die met de aanval bestaande Hicham Lechkar, Omar Nait Aicha en Danyl Plasmeijer voor de nodige dynamiek en veel afwisseling wisten te zorgen. De verdediging van Ajax werd er tureluurs van en zag dat Lechkar halverwege de eerste helft de bal op fraaie wijze in de hoek krulde. Nog voor de rust werd het 0-2 toen verdediger Carlos Opoku een voorzet van de sterk spelende Timo Polman achter zijn eigen doelman werkte.

Mocht de thuisploeg nog een plan hebben voor de tweede helft dan kon die snel de prullenbak in, want nog geen twee minuten na de aftrap wist Nit Aicha wel raad met voorbereidend werk van Rachad Madi: 0-3. Ondanks het feit dat Jordi Bitter nog wel een tegentreffer scoorde bleef Purmersteijn hierna geconcentreerd overeind al was in de slotfase de tweede gele kaart voor Nathan Sibilo nog wel een klein smetje op de glansrijke zege.