PURMEREND - Op 9 december kreeg Stichting De Zuidpool het Lokaal Compliment uitgereikt uit handen van wethouder Eveline Tijmstra. Deze jaarlijks terugkerende prijs van 1.000 euro wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de Purmerendse samenleving.

Stichting De Zuidpool is opgericht door vrijwilligers in samenwerking met de Wijkkerngroep Purmer-Zuid. Toen de gemeente het pand had verkocht, hebben vrijwilligers hun nek uitgestoken om de wijkactiviteiten te behouden. Iedereen, jong en oud, mag binnenlopen en meedoen met de activiteiten, zoals de kinderdisco, de ouderensoos, het mannenkoor en de kookclub. De stichting werkt ook samen met de Molentocht voor o.a. het Zondagmiddagpodium. Bewoners zijn zo blij met de vrijwilligers van de Zuidpool dat zij ze hebben aangemeld voor het Lokaal Compliment.

Extra prijs

De extra prijs van € 500 van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland ging naar Tiener Kindercentrum Riekstraat. Dit project is tot stand gekomen vanuit een samenwerking van bewoners met de Wijkkerngroep Purmer-Noord. Tieners en kinderen mogen hier komen chillen, spelen en worden ook geholpen om hun ideeën voor activiteiten uit te voeren. Vrijwilligers en ouders trekken samen op met diverse organisaties als Clup Welzijn, MEE en Spurd. Iedereen is hier welkom om iets te doen voor kinderen van 4 tot 15 jaar.

Thema

Dit jaar was het thema ‘Samen zelf doen!’ waarbij er speciale aandacht was voor vrijwilligers die een plek in stand houden om elkaar te ontmoeten, samen dingen te doen of een luisterend oor te vinden.

Jury

De jury bestond uit wethouder Eveline Tijmstra en gemeentesecretaris Joost Cox van de gemeente Purmerend en Erika Hes en Henny Maes van het Coöperatiefonds van Rabobank Waterland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Grand Café van Heel Europa werd de winnaar van het Lokaal Compliment 2016 bekendgemaakt.