PURMEREND - De Bibliotheek Purmerend heeft maandelijks een spreekuur voor informatie en advies over slechtziendheid- en blindheid. Dit spreekuur is eenmalig ook in de Bibliotheek Landsmeer. Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. Mensen met visuele klachten zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. De professionals van Koninklijke Visio kijken samen naar de mogelijkheden passend bij de persoonlijke vragen. Bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit, of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen. Met de juiste aanpassingen en/of hulpmiddelen is het mogelijk om volop in het leven te blijven staan.

Ook persoonlijk en professioneel betrokkenen zijn welkom voor informatie en advies bij het spreekuur in de Bibliotheek. Visio ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij het verwezenlijken van de wens om zelfstandig te leven. Koninklijke Visio is een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Het spreekuur van Koninklijke Visio is iedere maand vrij te bezoeken in de Bibliotheek Purmerend aan de Waterlandlaan 40. De eerst volgende is op maandag 24 april van 14.00 tot 16.00 uur. Het spreekuur is eenmalig te bezoeken in de Bibliotheek Landsmeer Calkoenstraat 27 op vrijdag 12 mei van 10.15 uur tot 12.15 uur. De toegang is vrij!

Kijk voor meer spreekuren op www.bibliotheekwaterland/spreekuur