EDAM/VOLENDAM - Op vrijdag 3 maart wordt landelijk en in Edam weer de jaarlijkse Wereldgebedsdag gehouden. Zoals gebruikelijk gebeurt dit in de Doopsgezinde Vermaning aan het Jan Nieuwenhuyzenplein.

De dienst begint om 19.30 uur.

De dienst wordt geleid door Menny de Wolf-Boorsma. Het orgel wordt tijdens de samenzang bespeeld door Jan van Ginkel.

De Filippijnen

De Wereldgebedsdag 2017 komt uit de Filippijnen. Nu kunnen wij ons voorstellen dat bij het lezen van de naam van dit land bij sommige van u de wenkbrauwen worden gefronst. De Filippijnen, is dat niet het land van president Rodrigo Duterte, de man die zonder vorm van proces drugshandelaren, of zelfs de mensen waartegen maar de geringste verdenking van betrokkenheid daarbij bestaat, genadeloos en zonder enige vorm van proces vermoord? Inderdaad, dat land! Maar laten we ons wel realiseren dat de bevolking van de Filipijnen daarvoor niet verantwoordelijk is. Integendeel, uit het nieuws op radio en TV blijkt dat het grootste deel van de Filippino’s deze gang van zaken verafschuwt en afkeurt en daarvan zelf maar al te vaak direct of indirect het slachtoffer is.

Het thema is Eerlijk

Nee, de mensen die deze viering hebben voorbereid zijn van een ander soort dan hun president. Vandaar het gekozen thema Eerlijk. Een thema dat een oproep doet aan alle mensen op deze aardbol. Eerlijk zijn naar elkaar en naar onszelf. Dat is voor ieder van ons elke dag weer een uitdaging!

De Raad van Kerken Edam-Volendam nodigt iedereen die ‘Eerlijkheid’ aan het hart gaat uit om bij deze gebedsdienst aanwezig te zijn. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee nog wat na te praten.