Op maandag 16 januari start de gemeente met groot onderhoud aan de Wheermolenbrug. Dit levert voor verkeer de nodige overlast op. De doorgaande route over de Churchilllaan wordt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid.

Onderhoud aan de Wheermolenbrug is hard nodig. We vervangen een aantal technische onderdelen en voeren onderhoud uit aan de draaiende delen van de brug. We willen hiermee de veiligheid van het gebruik van de brug blijven garanderen en daarnaast geluidsoverlast voor omwonenden verminderen. Het blijkt namelijk dat de brug nogal wat geluid maakt als verkeer er overheen dendert. Het werk is rond maandag 6 februari klaar.

Wanneer is de brug precies afgesloten en voor wie?

Om het werk goed uit te kunnen voeren is het noodzakelijk dat de Wheermolenbrug tijdens de klus dicht gaat voor auto- en vrachtverkeer en op momenten ook voor (brom)fietsers en voetgangers. Een overzicht treft u hieronder:

 • In de nacht van 9 op 10 januari: afgesloten voor al het verkeer tussen 1.00 en 5.00 uur. Dit betreft voorbereidende werkzaamheden.
 • Van maandag 16 januari 9.00 uur tot vrijdag 27 januari 22.00 uur: afgesloten voor al het verkeer, uitgezonderd (brom)fietsers, voetgangers, lijnbussen, nood- en hulpdiensten;
 • Van vrijdag 27 januari 22.00 uur tot maandag 30 januari 5.00 uur: afgesloten voor al het verkeer;
 • Het weekend van vrijdag 3 februari 22.00 uur tot maandag 6 februari 5.00 uur: afgesloten voor al het verkeer.

  Busverkeer

  Ook de bussen van EBS rijden tijdens een deel van het werk de omleidingsroute. Door de inzet van kleinere bussen gaat EBS de haltes in de Wheermolen evengoed langs. De halte aan de Van IJsendijkstraat geldt als overstapplaats. Hiervandaan gaat de normale dienstregeling verder. Houd echter wel rekening met extra reistijd!

  In de zomer nog één keer een afsluiting

  Het werk wordt in 2 delen gedaan. Deze maand pakken we het meest urgente deel op en in de verkeersluwe zomerperiode doen we het tweede deel en ronden het project daarmee af.

  Meer informatie

  Mocht u meer willen weten over het werk, dan belt u (0299) 45 452 en vraagt naar projectleider Ewald Schoorl.