Purmerendsdagblad.nl
|Nieuws | Sport | Evenementen
Onbewolkt10.5 ℃

Kinderopvang Ti-ta Tovenaar in Zuidschermer

Bezoekadres:

Kinderopvang Ti-ta Tovenaar

Zuidervaart 18
1846LJ Zuidschermer
072-5044110
info@titakinderopvang.nl
http://titakinderopvang.nl/
Aanvulling op thuis
Kinderopvang Ti-ta Tovenaar streeft ernaar om een aanvulling te zijn op de opvoedsituatie thuis,waar kinderen kennis kunnen maken met de dieren van de boerderij en de natuur. Onze prioriteit gaat uit naar een veilige en prettige sfeer binnen Ti-ta Tovenaar. Dit proberen wij te creëren door aanbod van divers speelgoed en hoekjes, zodat ieder kind zijn/haar eigen ‘ding’ kan doen. Hierdoor zal het kind zich veilig en vertrouwd voelen, durft het te ontdekken en er op uit te gaan. We hebben oog voor de individuele behoeften van het kind. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier.

De kunst van het opvoeden is de juiste balans vinden. Balans tussen de thuissituatie en de kinderopvang, want opvoeden doen wij samen met u als ouder. Door intensief contact met de ouders proberen wij dat deze twee leefwerelden met elkaar verbonden worden. Dit gebeurt door het dagelijkse persoonlijke contact tijdens de breng- en haalmomenten, maar ook door ons unieke kind-volg-systeem, waarbij wij uw kind meerdere keren per jaar observeren en waarvan u jaarlijks een terugkoppeling krijgt in een persoonlijk gesprek met een vaste ‘mentorleidster’ van uw kind.

Wij zijn van mening dat kinderen ‘alleen maar leren door ervaren’. Dat betekent dat wij kinderen vertrouwen geven en ruimte bieden.

Ruimte voor :
ontdekken eigen ik
keuzevrijheid
buiten leven

Ruimte voor ontdekken eigen ik:
Van uw kind is er maar één. Ieder kind is uniek, van nature nieuwsgierig en heeft een drang tot zelfontplooiing. Alleen als een kind zich veilig en vertrouwd voelt zal het op ontdekking uit gaan. Wij bieden uw kind ruimte zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Met liefde en positieve aandacht kijken wij naar het eigen karakter, de mogelijkheden en talenten van uw kind. Ons kind-volg-systeem noemen wij dat. We sluiten aan bij de diverse ontwikkelingsfasen van uw kind, door vragen te stellen, te luisteren, het goede voorbeeld te geven, kortom uw kind serieus te nemen. Ieder kind mag zijn wie het is!

Ruimte voor keuze vrijheid:
Kinderen zijn vanaf hun geboorte uit op contact. Ze zoeken interactie met andere kinderen, met volwassenen en hun omgeving. Wij begeleiden uw kind in de omgang. Dit noemen wij actief volgend begeleiden in dialoog: we leren kinderen zelf te leren. Daarin volgen wij het ritme van uw kind. Vanaf baby zal dit gelijk zijn aan de thuis situatie, maar langzamerhand zal uw kind het ritme aannemen van op de kinderopvang. Toch kan het soms voorkomen dat uw kind op de opvang een ander ritme heeft dan thuis. Wij volgen dan uw kind. Wat vraagt het van ons en hoe kunnen wij inspelen op de behoefte van uw kind. We willen oog hebben voor detail, respect voor elkaar, voor onze dieren en de natuur om ons heen. Kinderen die rekening houden met anderen en zorgzaam zijn. Wij willen graag bijdragen om uw kind tot zelfbewust en zelfstandig individu te begeleiden, die vol zelfvertrouwen zijn weg mag en wil kiezen.

Ruimte voor buiten leven:
Wij bieden een gevarieerd aanbod, zowel binnen als buiten dat aansluit bij de belevingswereld van uw kind. Wij werken altijd rondom een thema, waarbij wij zoveel mogelijk buiten zullen zijn en ook altijd zullen proberen zoveel mogelijk buiten binnen te halen. Er is veel ruimte voor sociale ontwikkeling. Zien spelen doet spelen, is ontdekken, maar niets moet. Door te ontdekken, waarbij vies worden ook hoort, zet uw kind steeds een stapje verder. Uw kind mag zijn eigen ruimte leren kennen. Respect voor elkaar en voor de omgeving hoort ook bij samen spelen. Wij hebben hier oog voor en zullen met de kinderen in gesprek gaan en stimuleren hen zelf naar oplossingen te zoeken bij onenigheid. Indien nodig sturen wij bij.

Foto's van Kinderopvang Ti-ta Tovenaar

Kinderopvang Ti-ta Tovenaar image 1
Kinderopvang Ti-ta Tovenaar image 2
Kinderopvang Ti-ta Tovenaar image 3
Kinderopvang Ti-ta Tovenaar image 4
Kinderopvang Ti-ta Tovenaar image 5
Beoordelingen

Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Kinderopvang Ti-ta Tovenaar. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo

CONTACT

Hoofdvestiging:
J. Duikerweg 15a
1703 DH Heerhugowaard

Social media
RSS Feed

Online dagbladen

map