We hebben er allemaal wel eens last van, niet kunnen slapen. Nog vervelender is het wanneer dit regelmatig gebeurt. In dit artikel lees je wat de meest voorkomende oorzaken zijn volgens Chinese geneeswijzen en wat je er aan kunt doen met acupunctuur!

Te veel stress houdt je wakker
Een veelvoorkomende reden is te veel stress. Te veel stress maakt dat het lichaam actief blijft. Daardoor vind je niet de rust om in slaap te vallen. Daarnaast zorgt stress voor een verslechterde circulatie. Hierdoor kunnen er nog meer klachten en pijntjes optreden zoals nekpijn, schouderpijn, hoofdpijn, buikpijn enz. Vanzelfsprekend helpen deze klachten niet met slapen.

Je lichaam is te moe
Ken je dat? Dat je te moe bent om te slapen? In de leer van acupunctuur is er een verband tussen lichamelijke moeheid en mentale fitheid. Dus wanneer je lichamelijk uitgeput bent kan het zijn dat je mentaal minder fit wordt. Dat zullen veel mensen wel herkennen. Maar wist je dat daardoor ook je slaap verstoord kan raken?

Je kan moeheid herkennen doordat je (naast slaapproblemen) last hebt van lage rugpijn of dat je er vaak (meer dan 1x) uit moet om te plassen.

Er is te veel hitte in je lijf
Woelend slapen en heftige enge dromen zijn tekenen van teveel hitte in het lijf. Andere voorbeelden zijn: roodheid, hoge bloeddruk en snel geïrriteerd zijn. Hitte stijgt en wanneer dat in het lichaam plaats vindt stoort het ons denken en ook onze slaap.

Een ander voorbeeld met een hitte-onbalans is bij vrouwen in de overgang. Opvliegers en nachtzweten zorgen er dan voor dat je onrustig slaapt en vaak wakker wordt.

Acupunctuur helpt bij slaapproblemen
Kom je niet in slaap? Probeer dan acupunctuur! Met een persoonlijke diagnose & behandeling wordt de balans in je lichaam hersteld waardoor je weer snel goed kunt slapen!

Voor meer informatie kijk je op: www.nurtureyournature.nl/ontspanning-en-slaap/