PURMEREND - Maandag 24 juni kreeg Bart Schulte Fischedick de sleutel van zijn nieuwe tweekamerappartement uit handen van directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris. Ook wethouder wonen Thijs Kroese was aanwezig om Bart te feliciteren. De 25-jarige is daarmee de eerste bewoner van het nieuwbouwcomplex in Kop West. Dertig van de in totaal 66 woningen zijn specifiek voor Purmerendse jongeren tot 26 jaar gebouwd. De overige woningen zijn geschikt voor zowel starters, senioren en kleine gezinnen.

Betaalbare woningen voor Purmerenders
Met de bouw van 66 sociale huurappartementen voorziet Intermaris in een groeiende behoefte aan betaalbare woningen voor kleine huishoudens. De studio’s, de twee- en driekamerappartementen zijn energiezuinig en hebben label A. Hierdoor besparen huurders op hun energiekosten, bovendien is een lager energieverbruik goed voor het milieu.

Sociale huurwoningen voor jongeren
Van de 66 woningen zijn er 30 specifiek bestemd voor jongeren tot 26 jaar. ‘In Purmerend is er grote behoefte aan sociale huurwoningen voor jongeren, daarom zijn we blij dat Intermaris met de bouw van dit appartementencomplex 30 jongerenwoningen toevoegt aan de voorraad’, aldus wethouder Thijs Kroese. Cees Tip vult aan ‘en de overige 36 woningen in dit complex zijn vrijwel ook allemaal naar starters op de woningmarkt gegaan. Een goed teken, want wij zien ook dat de wachtlijst voor jongeren en starters enorm is’.

Toplocatie
Het ontwerp van het woongebouw aan de Mont Saint Michel heeft kenmerken van een burcht met kantelen en wordt omsloten door een heuse slotgracht. Dit past bij de robuuste architectuur in Kop West, de nieuwste wijk van Purmerend. Alle voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen en zorg zijn op loop- en fietsafstand bereikbaar. Ook wonen de nieuwe huurders nu vlakbij het centrum van Purmerend en bereiken in mum van tijd de A7.