PURMEREND - De toewijzing van 75+(aanleun)woningen is veranderd. De gemeente bemiddelt hier niet meer bij. Een 75(aanleun)woning is voortaan, net als alle andere sociale huurwoningen, te vinden via Woonmatch Waterland.

Inwoners van 75 jaar en ouder die in aanmerking willen komen voor een aanleunwoning, moeten zich inschrijven bij Woonmatch Waterland.

Wat zijn 75+ aanleunwoningen?

Dit zijn woningen in de buurt van een zorginstelling. De bewoner kan gebruik maken van mogelijkheden die de zorginstelling biedt, zoals bijvoorbeeld het deelnemen aan de maaltijden of activiteiten. Inschrijven en reageren Inschrijven bij de gemeente Purmerend voor een aanleunwoning is niet meer mogelijk. Inwoners worden niet meer gebeld door de gemeente over een vrijgekomen 75+(aanleun)woning.

Om een 75+(aanleun)woning te krijgen, is inschrijven bij Woonmatch Waterland noodzakelijk. Dit is gratis. Op Woonmatch Waterland staan de sociale huurwoningen die vrijkomen. Men kan zelf actief zoeken en reageren. Ook als verhuizen nu nog niet nodig is, is het van groot belang dat men zich inschrijft bij Woonmatch Waterland. Hoe langer iemand staat ingeschreven, hoe groter de kans wordt op een woning. Om te controleren of men is ingeschreven, kan men contact opnemen met Woonmatch Waterland via telefoonnummer 088-17 18 190.

Inschrijfduur gemeente meenemen naar Woonmatch Waterland

Als men staat ingeschreven voor een aanleunwoning bij de gemeente, dan gaat de inschrijfduur 'mee’ naar Woonmatch Waterland. Hiervoor moet contact worden opgenomen met team Wonen van de gemeente via (0299) 452 555 (op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur). Dit kan pas nadat men zich heeft ingeschreven bij Woonmatch Waterland.

Hulp nodig?

Als er geen computer of mobiele telefoon beschikbaar is of het is lastig om het digitaal te regelen, kunnen familie of bekenden wellicht helpen. Is er niemand in de omgeving, bel dan met het Sociale wijkteam van Clup Welzijn via (0299) 480 630. Zij helpen graag verder.