PURMEREND - Afgelopen maandag doopten wethouder Eveline Tijmstra met onder andere Woningstichting Rochdale en HSB Bouw de Argonaut aan de Brantjesoever in Purmerend. Samen met de nieuwe bewoners proostten zij samen op de afronding van het project.


De Argonaut

De Brantjesoever ligt tegenover het stadhuis. Eveline Tijmstra: ‘De nieuwe woningen liggen op een plek met een rijke geschiedenis, om de hoek van onze de historische binnenstad met gezellige terrasjes en winkels, maar ook vlak naast het Waterlandkwartier waar we in de komende jaren een prachtig centrumgebied van gaan maken. Met deze 18 sociale huurwoningen voegen we betaalbare woningen toe aan ons centrumgebied. De Purmerenders die hier straks komen te wonen hebben een heerlijke stek.’ De naam ‘Argonaut’ is een verwijzing naar de historische achtergrond van de locatie. Het is de naam van één van de vele schepen die rederij N. Brantjes vroeger gebruikte.

Brantjesoever

HSB is de gebiedsontwikkelaar van Brantjesoever. In totaal komen hier 116 woningen. De oplevering is helemaal in lijn met het ‘sociaal woonakkoord’ dat vorige week gesloten werd. In dat akkoord spreken de gemeente en vier woningcorporaties af dat ze tot 2030 3.600 sociale huurwoningen en 1.200 betaalbare middeldure woningen in Purmerend gaan bouwen.