PURMEREND - De rotonde op de Laan der Continenten die kruist met de Eufraatlaan en Zambezilaan is aan onderhoud toe. Gemeente Purmerend laat deze rotonde opnieuw asfalteren. Ook wordt de verharding aan de binnenkant van de rotonde vervangen.

De werkzaamheden vinden plaats van 22 tot 25 september

Op vrijdag 22 september, om 20.00 uur, start de aannemer met de werkzaamheden. Op maandagochtend 25 september, om ongeveer 04.30 uur zijn de werkzaamheden afgerond en is de rotonde weer open voor het verkeer. Het hele weekend is de rotonde afgesloten voor het verkeer.

Wijk Zambezi blijft bereikbaar

  • De wijk is bereikbaar via de Nijlstraat (via kruising Laan der Continenten/Aziëlaan) en de Zambezilaan/Amazonelaan (via kruising Laan der Continenten/Amazonelaan).
  • De bus sluizen aan de Nijlstraat en Zambezilaan/Amazonelaan worden tijdelijk opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. Zie ook de groene lijnen in het kaartje hieronder.
  • Het fietspad wordt niet afgesloten en blijft bereikbaar.
  • De lijndiensten 308 en 375 rijden tijdens de uitvoering van de werkzaamheden via de Aziëlaan en de Nijlstraat.

Wijk Azië blijft bereikbaar

  • De wijk is alleen bereikbaar via de Aziëlaan. Woningen zijn via de Aziëlaan en de Gangeslaan te bereiken.
  • Het fietspad wordt niet afgesloten en blijft bereikbaar.
  • De lijndiensten 308 en 375 rijden tijdens de uitvoering van de werkzaamheden niet over de Gangeslaan en Eufraatlaan. Deze lijnen volgen een korte omleiding en rijden dan via de Aziëlaan en de Nijlstraat. U kunt opstappen bij de halte aan de Aziëlaan.

Doorgaand verkeer

Verkeer vanuit Purmer-Zuid (Verzetslaan), Ilpendam en omstreken kan gebruik maken van de Jaagweg en de Aziëlaan om richting de A7 te rijden en omgekeerd. Tijdens de werkzaamheden is een omleiding ingesteld.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Afbeelding

Kaartje van het werkgebied met in rode lijnen de afsluitingen en in groene lijnen de omleidingsroutes.