PURMEREND - Woensdag 27 september 2017 is de eerste van drie ochtenden waarop de gemeente met een bus op verschillende weekmarkten in Purmerend staat. Het doel van deze ochtenden is om bewoners de vernieuwde afvalwebsite te laten zien en hun opmerkingen en tips te verwerken in het definitieve ontwerp. Ook wil de gemeente bewoners op een laagdrempelige manier de mogelijkheid geven om vragen te stellen over afval (scheiden) in het algemeen.

Momenteel vinden bewoners op www.purmerend.nl/afval de benodigde informatie. De nieuwe, aparte website is gebruiksvriendelijker en meer visueel ingericht. Door de combinatie van beeld en tekst is het de bedoeling dat de bezoekers sneller vinden wat ze zoeken. Daarnaast is de site geschikt voor tablet en smartphone en voorzien van een zoekfunctie.

Weekmarkt

De gemeente hoopt dat bezoekers van de weekmarkten in Purmer-Zuid, Weidevenne en de binnenstad de nieuwe site kritisch bekijken, zodat zaken die nog niet duidelijk of handig zijn, kunnen worden aangepast voordat de site echt gelanceerd wordt. De planning is dat de site nog dit jaar live gaat.

Vragen beantwoorden

Op de drie ochtenden zijn verschillende medewerkers van de gemeente aanwezig. Zij bekijken de site samen met bewoners en beantwoorden ook andere vragen over afvalinzameling en afval scheiden. 27 september gaat de bus voor het eerst op pad en staat dan op de weekmarkt van de Purmer-Zuid (parkeerterrein Van Burgplein), de andere data volgen nog. Wethouder Mario Hegger is er ook bij woensdag: ‘Afval leeft enorm in Purmerend. Iedere inwoner heeft ermee te maken en het onderwerp maakt altijd een hoop los. We hopen dat de nieuwe website overzicht kan geven en veel praktische vragen kan beantwoorden. We horen graag van onze inwoners of de vorm die we gekozen hebben de juiste is.’