PURMEREND - Burgemeester Bijl heeft de afgelopen week twee panden voor drie maanden gesloten in verband met drugshandel. Dinsdag 26 november sloot hij een drugspand aan de Cantekoogweg waar een hennepkwekerij is aangetroffen en op donderdag 28 november een drugswoning aan de Markerkade. De woning werd gebruikt voor het telen van hennep.


De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de panden voor drie maanden niet mogen betreden. Op de gesloten panden zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

Openbare orde
De sluiting is bedoeld om de bekendheid van de panden als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.

Melden
Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 fraudemeldpunt@purmerend.nl.