PURMEREND - Donderdag 28 februari bracht een Chinese delegatie van de ontwikkelorganisatie ETDZ, Economic & Technological Development Zone, een driedaags bezoek aan Purmerend. Zij waren op bezoek bij het in Purmerend gevestigde bedrijf Holland Mechanics, omdat zij opnieuw gaan investeren in een nieuwe productielocatie in de ETDZ. Burgemeester Don Bijl en wethouder Mario Hegger ontvingen de Chinese delegatie en de directie van Holland Mechanics op het stadhuis.

Holland Mechanics gaat in de Chinese stad Yangzhou opnieuw investeren in een nieuwe productielocatie in de ETDZ en is voor de ontwikkelorganisatie en de stad Yangzhou een belangrijke investeerder en werkgever. De 2500 jaar oude Chinese stad Yangzhou is een nationaal voorbeeld op het gebied van duurzaamheid. De ETDZ is qua ontwikkelingsomvang vergelijkbaar met de omvang van de stad Amsterdam. De ontwikkeling van woningen, universiteiten en sportcomplexen maken deel uit van deze ontwikkelorganisatie.

Om Holland Mechanics te bedanken voor hun investering bezocht de delegatie ook het moederbedrijf in Purmerend. Op verzoek van de directie van Holland Mechanics is een bezoek gebracht aan burgemeester Don Bijl en wethouder Mario Hegger. Tijdens dit bezoek gaf de acquisiteur van gemeente Purmerend, Angélique van Hienen, een presentatie over het investeringsklimaat in de MRA (Metropool Regio Amsterdam) en de positie van Purmerend in de MRA. Hier vertelde zij de Chinese delegatie meer over Purmerend, en de directe investeringsmogelijkheid in Baanstee Noord. Daarnaast mocht gemeente Purmerend onthullen dat Holland Mechanics ook weer in Purmerend gaat investeren, in een nieuwe huisvestingslocatie op Baanstee Noord.

Voor de versterking van de economische positie van de stad en de uitwisseling van kennis en expertise zijn buitenlandse relaties met onder andere China belangrijk voor Purmerend. En ook in de stad zelf zijn deze relaties belangrijk. Zo heeft de gemeente nauwe contacten met de Chinese gemeenschap in Purmerend.