PURMEREND - De 'Nationale Voorleesdagen' is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Van 25 januari t/m 4 februari zijn er in Purmerend en Beemster allerlei activiteiten in de bibliotheek.


Voorlezen is voor kinderen erg belangrijk, het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal. Woensdag 25 januari startte burgemeester Van Selm het boekenfeest, ze las voor uit ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ aan leerlingen van OBS Het Noorderlicht in Bibliotheek Waterland. De kinderen luisterden aandachtig en stelden tussendoor vragen over het verhaal aan de burgemeester.

Rond het beste prentenboek van het jaar ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte zijn er verschillende activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Waterland. Er zijn in de bieb regelmatig voorleesactiviteiten voor kinderen, ouders en grootouders. Kinderen tot achttien jaar kunnen altijd gratis lid van de Bibliotheek worden. Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen tot zes jaar tijdelijk een voorleesknuffeltje cadeau.