BEEMSTER - Burgemeester Heerschop heeft op 10 november 2020 twee drugspanden voor drie maanden gesloten. Het gaat om een pand aan de Nekkerweg in Middenbeemster en een pand aan de Wormerweg in Westbeemster. In de panden zijn hennepkwekerijen aangetroffen.


De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Heerschop betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de panden voor drie maanden niet mogen betreden. Op de gesloten panden zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de panden als drugspand bekend staan en om de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Beemster. Elke inwoner van de gemeente Beemster moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 of mail naar fraudemeldpunt@purmerend.nl

.