PURMEREND - Vorige week is er een brandbom tegen een woning in de Rijnstraat gegooid. Een maand eerder is de woning ook bestookt met vuurwerk. Daarom heeft de burgemeester besloten, om op grond van de Gemeentewet de woning tijdelijk te sluiten.

Gevaar voor openbare orde

Door de ernstige wanordelijkheden bij de woning ontstaat gevaar voor de openbare orde. Het is van groot belang om de veiligheid en rust terug te brengen in de buurt. De burgemeester begrijpt dat de tijdelijke sluiting grote impact heeft op de bewoners. Toch vindt hij het noodzakelijk dat er ingegrepen wordt voor de veiligheid van de bewoners, maar ook voor omwonenden en passsanten van de Rijnstraat.

"Er valt niet uit te sluiten dat er nieuwe incidenten plaatsvinden bij de woning. Hierdoor is het noodzakelijk om de woning tijdelijk te sluiten." aldus de burgemeester.

Melden

De tijdelijke sluiting geldt vanaf vandaag tot 21 oktober 2022. Dit betekent dat niemand de woning mag betreden. Heeft u informatie over de brandstichting, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.