PURMEREND - In maart kunnen omwonenden en bezoekers van het Leeghwaterpark meedenken over de invulling van het stadspark. De komende jaren bouwt de gemeente een hoop nieuwe woningen en dat is hard nodig. Dat maakt het extra belangrijk om na te denken over hoe we met z’n allen de openbare ruimte het beste kunnen gebruiken. Daarom roept de gemeente iedereen op mee te denken over de indeling van het park.


De plannen voor het nieuwe Leeghwaterpark zijn niet helemaal blanco. Een bureau heeft voor de gemeente al een visie opgesteld voor het park. Daarin is natuurlijk ruimte voor de plekken die nu al in het park te vinden zijn, zoals de skatebaan en de speeltuin. En er komt meer ruimte om regenwater op te vangen en voor de dieren en planten in het park. Daarnaast zijn er nog meerdere plekken waarvoor een invulling wordt gezocht.

Denk digitaal mee of in het park

Op maandag 18 maart is een informatieavond voor iedereen die wil meedenken over het park. Van 19.00 tot 21.00 uur kan iedereen binnenlopen in De Doortocht (Leeghwaterpark 6). De mensen die in de buurt wonen, ontvangen hiervoor een uitnodiging thuis. Maar ook als u verder weg woont, bent u van harte welkom. Daarnaast staan medewerkers van de gemeente op verschillende momenten in het park om mensen te vragen naar hun ideeën voor het park:

  • woensdag 13 maart 10.30-12.00 Bij de kinderboerderij
  • donderdag 14 maart 15.00-17.00 Tegenover het zwembad op het grasveld
  • donderdag 21 maart 18.00-20.00 Tussen de Speelkraam en de skatebaan in

Kunt u niet op deze momenten, maar wilt u wel meedenken? Vul dan de vragenlijst in op Storymaps

. Omdat hierin veel kaarten van het park staan, kunt u de enquête het beste op een wat groter scherm bekijken en invullen.

Parkenplan

De nieuwe indeling van het Leeghwaterpark komt voort uit het Parkenplan Purmerend. Dit plan beschrijft de kaders voor het opknappen van de 8 parken in Purmerend. In een periode van 15 jaar wil de gemeente alle parken aanpakken. Het Kooimanpark was als eerste aan de beurt. In april is dit park klaar en gaat het weer open. Het volgende park dat wordt opgeknapt is Park De Noord in Overwhere. Het Leeghwaterpark is het derde park waar de gemeente mee aan de slag gaat. Omdat dit het grootste park van de stad is, vraagt de gemeente zoveel mogelijk mensen mee te denken over de plannen. Kijk voor meer informatie op de projectpagina over het Leeghwaterpark.