PURMEREND - Door verdubbeling van medewerkers en combineren van werkzaamheden zijn vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur de eerste 50 parkeerplaatsen van de Schapenmarkt (voormalige parkeergarage ‘t Lammetje) weer beschikbaar. Vorige maand werd parkeergarage ’t Lammetje gesloopt omdat deze aan het eind van de levensduur was. Afgelopen weken is gewerkt aan de sloop van deze parkeergarage.

Vanwege de toegenomen parkeerdruk in de binnenstad is er afgelopen weken met man en macht gewerkt aan de sloop van ’t Lammetje om zo snel mogelijk weer parkeerplekken open te kunnen stellen. Met het positieve resultaat dat dit weekend de eerste 50 parkeerplaatsen weer beschikbaar zijn. Komende twee weken wordt gewerkt aan de inrichting van het tweede deel van de parkeerplaats. Als alles volgens planning verloopt kan het tweede deel van ook 50 parkeerplaatsen over circa twee weken ook open worden gesteld.

Alternatieve parkeermogelijkheden
De gemeente brengt ook de alternatieve parkeermogelijkheden nog steeds onder de aandacht. Onder andere de nabij gelegen parkeergarages Q-park Eggert en de Claxonate zijn twee van de grote alternatieve parkeermogelijkheden. Daarnaast zijn er diverse parkeerplaatsen aan de randen van de binnenstad. Alle parkeergarages en parkeerplaatsen staan aangegeven op een kaart. De kaarten zijn op te halen bij de ondernemers op de Koemarkt en omgeving en bij de balie van het stadhuis. De kaarten hebben een handig formaat (boekje opgevouwen tot creditcardformaat).

Er loopt nog een onderzoek naar het realiseren van een nieuwe definitieve parkeergarage. Gebieden waar naar gekeken wordt zijn de Schapenmarkt en de omgeving van het stadhuis.