PURMEREND - Gemeente Purmerend vindt het belangrijk dat leerlingen de mogelijkheid krijgen een keer in een echt theater op te treden en ondersteunt het initiatief in samenwerking met Theater de Purmaryn, Pop- & Cultuurpodium P3 en Theater De Verbeelding.


Maar liefst 19 scholen voeren dit jaar de eindmusical op in een van de grote Purmerendse theater- en popzalen. Het NKT verzorgde in de repetitieperiode workshops op de NKT Theaterschool zodat de klassen aan de hand van het script van hun musical aan de slag konden en oefenden met de basisvaardigheden spel, zang, dans en podiumpresentatie.

Naast de workshops van het NKT gaven ook de producenten van deze musical, Benny Vreden, de kinderen een training om hen om te toveren tot echte theaterdieren. Deelnemende scholen voeren dit jaar de productie van Benny Vreden “Wie steelt de show?” op.

Wethouder Eveline Tijmstra (Cultuur): “Cultuureducatie is van groot belang voor de brede ontwikkeling van kinderen. Daarom vinden we het belangrijk dit project te ondersteunen door de mogelijkheid te bieden om op te treden in een echt theater of poppodium. Hierdoor ervaren kinderen hoe het is om op een echt podium te spelen voor publiek. Het is een onvergetelijke ervaring." Wethouder Thijs Kroese (Onderwijs) vult aan: "De schoolmusicals zijn voor de kinderen een moment waarbij zij hun talenten kunnen ontwikkelen op het gebied van theater, dans of zang. Voor kinderen geeft dit een boost, het is een zeer waardevolle afsluiting van de basisschoolperiode.”

De musicals vinden plaats tussen 4 en 13 juli, alle 26 klassen van 19 verschillende scholen uit Purmerend en Beemster zullen een middagshow voor hun medescholieren opvoeren en een avondshow voor familie en vrienden.