MIDDENBEEMSTER - Paralympisch kampioen - en vlaggendrager - Fleur Jong won zaterdag 28 augustus in Tokyo de gouden medaille met een wereldrecord verspringen. Zaterdag 11 september werd de oud-Beemsterlinge feestelijk onthaald in Middenbeemster.

Beemster en Purmerend zijn trots op Paralympisch kampioen Fleur Jong. Sportraad Purmerend, Spurd, gemeente Beemster en gemeente Purmerend organiseerden zaterdag 11 september een feestelijke bijeenkomst in sportcentrum De Kloek in Middenbeemster. Bert Slegt van de Sportraad Purmerend trad op als gastheer en presenteerde deze middag.

Vlak voor drieën stopte er een koets voor het huis van Fleur haar ouders om hen naar het sportcentrum te brengen waar genodigden, waaronder burgemeester Karen Heerschop, wethouder Aagje Zeeman van Beemster en wethouder Mario Hegger van Purmerend, in een erehaag klaarstonden. Ze werd toegesproken door wethouder Aagje Zeeman, voorzitter van de Sportraad Rene Voorwerk en geïnterviewd door Da Vinci Weissensee organisator (2015) en teamlid Para Atletiek Hans Greve.

Aagje Zeeman - wethouder Beemster: 'Fleur is echt een kind van het dorp, we zijn met elkaar zo ontzettend trots op wat zij heeft gepresteerd en hebben tijdens de Paralympische spelen enorm meegeleefd.'

De start van Fleur haar carrière als topsporter kent een bijzondere geschiedenis, zes jaar geleden trok een groep met 25 leerlingen en een aantal begeleider van het Da Vinci College in Purmerend naar de Weissensee om middels een schaatsactie geld op te halen voor de eerste blades van Fleur. Dit lukte en na jarenlange inzet en training mag Fleur zich nu Paralympisch kampioen noemen. Een geweldige prestatie.