PURMEREND - Op verzoek van binnenstadondernemers en de politie breidt de gemeente het cameratoezicht in het centrum uit. Dit gebeurt op verschillende momenten in de periode van 17 juli tot 4 augustus. Betrokken partijen willen hiermee de veiligheid in de binnenstad verhogen.

Door betere spreiding van camera’s komt een groter gebied in beeld, waaronder ook de in- en uitgangen van het centrum- én uitgaansgebied. Het huidige camerasysteem richt zich vooral op de Koemarkt. Het overige deel van het centrum is echter niet of onvoldoende in beeld, zo ervaren binnenstadondernemers en politie. Door extra camera’s op strategische plaatsen is een groter deel van het centrumgebied in beeld en wordt de pakkans van potentiele overvallers vergroot. Ook in de uitgaansweekenden is de uitbreiding van het cameranetwerk belangrijk. Beelden worden live uitgekeken door medewerkers van de politie en zo nodig kan men dan snel in actie komen.

Hoe ziet de uitbreiding eruit?
Er komen camera’s op de kruising Gedempte Where/Hoornselaan, de Kaasmarkt, ingang van de Zuidersteeg en ingang van de Hoogstraat. De camera’s op de hoek Kalversteeg/Breedstraat en Kalversteeg komen te vervallen.