PURMEREND - Een bijzondere reis door de tijd voor alle bewoners. Dat is de Teletijd Quiz, een vrolijke en interactieve quiz, speciaal voor de senioren van de stad. De quiz zit bomvol gezellige en toegankelijke vragen die bewoners laten teruggaan in de tijd om al die mooie momenten van vroeger nog eens te beleven.


Burgemeester Don Bijl en wethouder Harry Rotgans lanceerden woensdagochtend de quiz. Bijl: ‘We leven inmiddels een jaar in een compleet andere wereld. Het is belangrijk om met elkaar in contact te blijven. Door de quiz samen te spelen, kunnen mensen even andere tijden opnieuw beleven. Rotgans vult aan: ‘De quiz is laagdrempelig en door iedereen te spelen. Een goede manier om coronaproof tijd met elkaar door te brengen én de hersenen wat te oefenen.’

Hoe werkt het?
De quiz is makkelijk voor te bereiden en uit te voeren door alle medewerkers in de zorginstellingen. Het videobestand bij de quiz kan worden afgespeeld op elk mediaplatform, op elk moment van de dag. In ongeveer een halfuur worden de vragen gesteld op aangepast tempo. Aan spelers en begeleiders de vrijheid en creativiteit om de goede antwoorden te geven. Spelen bewoners samen? Individueel? Of lekker ouderwets, met pen en papier!

Terug in de tijd
Hoewel het spel speciaal ontworpen is voor bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen (en hun woonbegeleiders) is de TeleTijd Quiz door iedereen te spelen. Wilt u zelf ook terug in de tijd en weer even genieten van de muziek, televisieprogramma’s en het nieuws van vroeger? Ga naar www.purmerend.nl/quiz om de TeleTijd Quiz te spelen.