PURMEREND - De jaarlijkse Nazomerfeestweek staat weer voor de deur. Van 7 tot en met 15 september organiseert Stichting Purmerend Marktstad (SPM) een week die bol staat van leuke, gezellige en vooral feestelijke activiteiten. Naast een grote dosis gezelligheid, brengt de feestweek zoals ieder jaar ook enige verkeer- en parkeergevolgen met zich mee.

Bekijk hier het programma van de feestweek

Afsluitingen en omleidingen
Sommige doorgaande wegen worden in deze periode een dag voor al het verkeer afgesloten. Het startschot van de Marktstadrun op zondag 8 september is net als vorig jaar op de Plantsoengracht.

De Gedempte Where blijft de hele feestweek open voor al het doorgaand verkeer. De lopers komen via de Melkwegbrug de binnenstad weer binnen. Voor een gedeelte wordt daarom de Jaagweg afgesloten, met uitzondering van het busverkeer.

Op www.purmerend.nl/bereikbaarheid vindt u een overzicht van de diverse verkeersmaatregelen en omleidingen.

Parkeren
Het zal af en toe lastig zijn om tijdens de Nazomerfeestweek een parkeerplek in de binnenstad te vinden. Alternatieven voor parkeren zijn de (gratis) parkeerplekken rondom het stadhuis.

Uiteraard kunt u tijdens de Nazomerfeestweek ook parkeren in de parkeergarages: Claxonate en Q-park Eggert.

Tijdens de Marktstadrun op zondag 8 september is de Claxonate extra geopend van 10.00 tot 16.30 uur. U kunt hier op deze dag gratis parkeren.

Kom op de fiets
Voor bezoekers zorgen we voor extra fietsparkeerplaatsen.