PURMEREND - Burgemeester Ellen van Selm reikte op maandag 1 januari 2024 de Gouden Waarderingsspeld uit. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente in Theater de Purmaryn.


Het gemeentebestuur kent dit jaar de Gouden Purmerendse waarderingsspeld toe aan Cultureel Centrum Onder de Linden in Middenbeemster.

In 1988 nam een enthousiaste groep vrijwilligers het initiatief om de wens te realiseren om kunst en cultuur weer te laten opbloeien in de Beemster. Het gebouw van de brandweer kwam vrij en de brandweerkazerne werd verbouwd tot theaterzaal. Nog steeds wordt het ‘mini-theater’ beheerd en gerund door vele vrijwilligers.

Het cultureel centrum wordt voor tal van doeleinden gebruikt zoals cabaret- en kleinkunstvoorstellingen, concerten, jeugdtheater, cursussen, exposities, vergaderingen en andere bijeenkomsten. De laatste jaren wordt er veel samengewerkt met verschillende jongerenbands, die tijdens zaterdagavonden optreden bij het Jongerenpodium. Er is voor een ieder iets te beleven.

Cultureel Centrum Onder de Linden is het culturele centrum van Middenbeemster. Het gemeentebestuur is trots op deze stichting waar zeer actieve en gedreven vrijwilligers het cultureel centrum tot een bruisende plek maken.