PURMEREND - Burgemeester Don Bijl heeft op woensdag 1 januari 2020 de Gouden Waarderingsspeld uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente in theater de Purmaryn. De Stichting Veteranen Purmerend ontving dit jaar deze eervolle onderscheiding voor haar inspanningen voor de belangen van de stad Purmerend en haar inwoners.

De Stichting Veteranen Purmerend (SVP) is in 2010 opgericht. Het doel van de SVP is zorgen voor erkenning en waardering van veteranen en dit te bevorderen in de maatschappij.

Deze vrijwilligersorganisatie bestaat uit veteranenhelpers. Zij staan onder andere veteranen, familie van veteranen en lotgenoten bij. Ze bieden een luisterend oor, ondersteunen en verwijzen door bij vragen over hulpverlening en zorg. Ook houden zij zich bezig met het verstevigen en bevorderen van contact tussen de veteranen onderling. De leden van het bestuur hebben tevens zitting in andere Purmerendse comités.

Purmerend heeft ruim 500 veteranen. Veel veteranen komen naar het maandelijkse Veteranencafé, de Veteranendag, presentaties, lezingen, filmvoorstellingen en excursies met een militair thema.

Het gemeentebestuur is trots op deze zeer actieve vrijwilligersorganisatie die zich onvermoeibaar inzet voor de Purmerendse veteranen. Aan de start van ’75 jaar vrijheid’ verdienen zij de Gouden Purmerendse Speld.