PURMEREND -Begin november 2019 is de provincie gestart met het groot onderhoud van de Sluisbrug Purmerend. Sinds maandag 13 januari is de Sluisbrug afgesloten voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Gemeente Purmerend ontving van de provincie het bericht dat nu het val, ook wel brugklep genoemd, is verwijderd. Helaas is geconstateerd dat er meer reparaties uitgevoerd moeten worden dan waren voorzien.

Veiligheid kost extra tijd

De aannemer heeft extra tijd nodig om de brug weer veilig en betrouwbaar te maken. De langere afsluiting van de brug duurt maximaal twee weken. Met dit grote onderhoud wordt de brug flink opgeknapt. De installatie van de brug wordt vernieuwd, het val wordt helemaal nagekeken en ook wordt de brug voorzien van nieuw asfalt.

Hinder
Uiteraard streeft de provincie ernaar de (geluids)hinder voor de omgeving tot een minimum te beperken. Tijdens de afsluiting voor het wegverkeer, wordt het verkeer via borden omgeleid over de Jaagweg, Aziëlaan en Laan der Continenten. Fietsers en voetgangers kunnen de borden volgen voor een omleiding over de Melkwegbrug.

Meer informatie hierover leest u op de website van Provincie Noord-Holland.