PURMEREND - Vanaf maandag 19 november 2018 wordt op de Koemarkt een gat gemaakt om ruimte te maken voor een enorme kerstboom. De ondernemers van de Koemarkt, verenigd in de BIZ (bedrijveninvesteringszone) Koemarkt, plaatsen vervolgens begin december een grote boom die tot na de feestdagen blijft staan.

Het gat heien duurt een paar dagen. De stenen worden dan opengebroken zodat onder de Koemarkt een 8 meter diepe buis kan worden geplaatst. Die wordt vervolgens grotendeels gevuld met beton, zodat de boom straks stabiel staat. Na de werkzaamheden ziet het plein er weer uit zoals we gewend zijn, maar dan met een deksel over het gat. Op maandag 3 december komt daarin de grote kerstboom te staan.

Winters Purmerend
Tijdens het grootschalige evenement Winters Purmerend wordt de sfeerverlichting voor het eerst ontstoken. Dit gebeurt bij de opening van het evenement op zaterdag 8 december om 18.00 uur. Inwoners en andere bezoekers zijn daarbij natuurlijk van harte welkom. Meer informatie over de activiteiten tijdens Winters Purmerend is te vinden op de website www.winterspurmerend.nl.