PURMEREND - De werkzaamheden aan de Hoornsebrug lopen voorspoedig. Donderdag 15 november is het nieuwe brugdeel geplaatst. Er is besloten om ook de aansluitende wegen opnieuw te asfalteren. Het gevolg is dat de brug een paar dagen langer dicht blijft.

Nieuw asfalt
Werkzaamheden aan het asfalt stonden ingepland voor medio 2019. Dit zou betekenen dat de brug dan weer drie weken moet sluiten en er een bouwplaats en omleidingsroutes moeten worden ingericht. Door de werkzaamheden nu uit te voeren maakt de gemeente ‘werk met werk’. Dit beperkt de overlast en bespaart veel tijd (en geld). Daarbij liggen nu 2 pontonbruggen over de Where, waardoor fietsers en voetgangers makkelijk naar de overkant kunnen.

Waar wordt gewerkt?
Dinsdag 27 november zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart aan de voet- en fietspaden aan het deel van de Hoornselaan. Fietsers kunnen dan niet meer van de Hoornselaan naar de Wagenweg (en andersom). Zij worden geleid via de Wagenweg en Doplaan. De eerste paar dagen staan er verkeersregelaars om de fietsers te helpen de juiste omleidingsroute te volgen. Voetgangers kunnen nog wel gebruikmaken van de stoep daar. Automobilisten kunnen er op dit moment ook nog langs.

Ook het deel van de Gedempte Where tot aan de aan Hoornselaan wordt opnieuw geasfalteerd. Dit start 12 december en is klaar op 17 december. De brug is op 17 december weer geopend voor al het verkeer.

Bereikbaarheid
De winkels in het Wagenweggebied en het tankstation blijven gewoon bereikbaar via de inmiddels bekende omleidingsroute.