PURMEREND - Dit jaar komt Sinterklaas naar de kinderen toe. Hij heeft daarvoor gelukkig een oude cabriobus op de kop kunnen tikken. Zijn handige smeerpieten hebben de motor weer aan de praat gekregen en zo kwam het plan dat de Sint met deze bus door Purmerend kon rijden zodat alle kinderen hem kunnen zien en verwelkomen.

Zie ginds komt de Sintbus
Op zondag 15 november rijdt de goedheiligman een route van 31 kilometer door alle wijken van Purmerend. De Sint hoopt dat iedereen die hem wil begroeten daarvoor een rustige plek uitzoekt langs die route. De bus rijdt tijdens de intocht door de stad met een gemiddelde snelheid van 15 kilometer per uur zodat de kinderen de Sint welkom kunnen heten. De bus stopt onderweg niet. Het zal ruim 2 uur duren voor de bus de hele route heeft afgelegd. Sint hoopt op die manier zo veel mogelijk kinderen te bereiken. Hij neemt natuurlijk zijn Hoofdpiet mee op de bus en voor de zekerheid een aantal smeerpieten, zodat zij de motor aan de praat kunnen houden.

O, kom er eens (veilig) kijken
De intocht is dit jaar anders dan anders. Om deze veilig door te kunnen laten gaan, heeft Sint overlegd met de veiligheidsregio. Samen met al deze mensen, van de politie, handhaving, brandweer, gemeente en GHOR, zijn de volgende regels bepaald voor de bezoekers van de intocht:

- Iedereen houdt 1,5 meter afstand tot elkaar (behalve huishoudens)
- Men gaat niet in groepen bij elkaar staan
- Er mag geen optocht ontstaan door meefietsende of -rijdende voertuigen

Programma en route
Begin november presenteert de Stichting Purmerend Marktstad de route met een tijdschema van waar de Sint op welk tijdstip verwacht langs te rijden. Hoewel we hopen op een mooie intocht, zou het kunnen dat deze alternatieve intocht moet worden aangepast of zelfs afgezegd als gevolg van eventueel nieuwe coronamaatregelen. De Stichting Purmerend Marktstad rekent erop dat iedereen zich aan de regels houdt bij het doorgaan van het evenement en zal daarop toezien en waar nodig bijsturen in samenspraak met handhaving.

Datum: zondag, 15. november 2020 - 12:00 tot 14:30