PURMEREND - De feestmaand december kan een lastige maand zijn als het financieel tegenzit. Acht buurtkastbeheerders uit Purmerend besloten de handen ineen te slaan en zich in te zetten voor gezinnen die het moeilijk hebben. Samen zijn ze een actie begonnen om sinterklaascadeautjes in te zamelen. Zo kunnen gezinnen die geen geld hebben voor een cadeautje, toch de schoentjes vullen.


Alexandra van Buurtkastje Puntmosstraat vertelt: ‘Enkele maanden geleden ben ik begonnen met mijn buurtkastje en ik was verbaasd dat de kastjes onderling geen contact hadden. Het leek mij namelijk ontzettend leuk om ervaringen te delen. Toen ik mijn kastje ongeveer een maand had, kwam Nancy van de IJsselstraat 10 langs. Ik stelde voor om samen langs alle kastjeshouders te gaan. Dit vond zij een goed idee. We zijn langs de deuren gegaan met een brief en ons idee. Bijna iedereen reageerde heel enthousiast en dat was zo ontzettend leuk! Vanaf dat moment hebben we gezamenlijk Buurtkastjes Purmerend gevormd en zijn we gezamenlijk gaan inzamelen voor iedereen die het goed kan gebruiken.’

Wilt u meedoen aan deze actie en een cadeau schenken? Donaties kunnen tot 1 december ingeleverd worden bij alle buurtkastjes in Purmerend. U vindt de buurtkastjes hier: Puntmosstraat 41, IJsselstraat 10, Veenweidestraat 27, Koningsvaren 10, Weteringstraat 136, Jan van Egmondstraat 11, Johan Wagenaarstraat 65, Kennemerland 95 en Bandijk 42.