PURMEREND - Van vrijdag 12 mei tot en met zondag 21 mei is er weer kermis in het centrum van Purmerend. Op vrijdag 12 mei opent burgemeester Ellen van Selm om 14.00 uur de kermis. Vanaf dan tot en zondag 21 mei staat de kermis in het centrum, op de Koemarkt, voor de Markthal, Plantsoenstraat, Schapenmarkt, Plantsoengracht, Bolwerk, Koestraat en Nieuwstraat tussen Plantsoengracht en Koestraat.


Op de kermis staan 50 attracties, met voor iedere doelgroep voldoende aanbod. Van Purmerendse primeurs tot attracties die lange tijd niet in Purmerend hebben gestaan. En van behendigheidsspelen tot diverse consumptiezaken met onder andere oliebollen, suikerspinnen, churros en curly chips.

Voor de kleintjes is ook voldoende vermaak met een ruime keuze uit diverse attracties. De kermis in Purmerend is één van de grootste kermissen van het land in de maand mei.

Omleiding

Van dinsdag 9 mei tot en met maandag 23 mei zijn de Plantsoengracht en Nieuwstraat tot aan de Koestraat afgesloten. Er is een omleiding via de Gedempte Where, Gedempte Singelgracht en Westerstraat. De Nieuwstraat is op dinsdag 16 mei van 04.00 - 16.00 uur afgesloten. Er is een omleiding ingesteld via de Wolthuissingel, Julianastraat en Herengracht.

Elk huisadres ontvangt de kermiskrant met informatie over de kermis en met kortingsbonnen in de brievenbus. Inwoners die de krant niet hebben ontvangen, kunnen deze ophalen in de centrale hal van het stadhuis.

Kijk voor alle informatie over het programma op kermispurmerend.nl.