PURMEREND - Gemeente Purmerend heeft de ambitie om 10.000 woningen in de stad erbij te bouwen tot 2040. We willen met verschillende doelgroepen in gesprek. Afgelopen zaterdagmiddag sprak wethouder Thijs Kroese met kinderen van het basisonderwijs tijdens een creatieve middag in Bibliotheek Waterland. Hoe denken zij dat ze over 20 jaar leven, wonen en door de stad bewegen?

Aan de hand van een quiz nam wethouder Thijs Kroese de kinderen mee in een aantal belangrijke thema’s (digitale wereld in opmars, schone energie, klimaatverandering, hitte en wateroverlast, plastic soep en hergebruik grondstoffen). Na de quiz gingen kinderen met afvalgrijpers op zwerftocht door de bieb om zwerfafval dat in allerlei hoeken en gaten verstopt lag, in verschillende tasjes in te zamelen. Met dit ingezamelde zwerfafval konden de kinderen hun toekomstige huis of voertuig maken. Met elkaar maakten ze Purmerend in de toekomst.

Ook zijn er stopmotionfilmpjes gemaakt. De creatieve ideeën van de kinderen vertaald op de Wereldbol en de filmpjes worden gebruikt ter inspiratie in het gesprek met andere doelgroepen. In juli gaan we in gesprek met middelbare scholieren, aan de hand van ‘debatteren kun je leren’.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de wereldbol? Deze is te bewonderen op de begane grond van Bibliotheek Waterland.