PURMEREND - Op zaterdag 17 september vond de feestelijke opening van het gerestaureerde amfitheater plaats voor genodigden. Het amfitheater in het Leeghwaterpark - dat vanoudsher een belangrijke culturele betekenis heeft voor de inwoners in Purmerend - heeft recentelijk een metamorfose ondergaan. Ook werden de nieuwe regenboogkunstwerken onthuld.


Bij de opening waren diverse culturele optredens. Zo opende Theatergroep Flexibel met een koninklijk optreden. Het gedicht van het kunstwerk werd door de dichter zelf voorgedragen. Wethouder Eveline Tijmstra van Cultuur stond stil bij het opknappen van het amfitheater en de mogelijkheden die het amfitheater biedt voor voorstellingen, optredens, concerten en andere bijeenkomsten. Marcel Kapteijn sloot het evenement muzikaal af.

Wethouder Harry Rotgans (Zorg) besteedde aandacht aan de kunstwerken vanuit het inclusiviteit: iedereen in onze gemeente mag er zijn. Jan Stel en Arjan Jansen hebben het kunstwerk vakkundig aangebracht en het gedicht is afkomstig van Sebastiaan Stroosnijder.