PURMEREND - Kunstegenoten in beweging organiseert donderdag 7 juni van 10.00 tot 12.00 uur een kruidenwandeling voor senioren. De Ilpendamse ‘Mevrouw Onkruid’ neemt u mee op speurtocht naar geneeskrachtige en eetbare planten in de Heemtuin van Purmerend. Hoe wonderlijk is het dat juist de meest vervelende onkruiden als heermoes, brandnetel, zevenblad en paardenbloem ongelooflijk geneeskrachtig zijn? U leert over de geschiedenis van de planten die we onderweg tegenkomen, het medicinale gebruik vroeger en de praktische bruikbaarheid nu. We proeven van een geneeskrachtige pesto, een medicinaal kruidendrankje en u ontvangt tips voor het gebruik van geneeskrachtige planten in de keuken.

Mevrouw Onkruid

Maaike Pfann, alias Mevrouw Onkruid; is gediplomeerd kruidengeneeskundige, wildplukgids en yogadocent, kweekt haar eigen (wilde) groente en eetbare bloemen, schrijft verhalen over eetbare wilde planten en geeft kook- en kruidenworkshops in Ilpendam. Ook heeft zij een plantaardig tuinkamerrestaurant. Meer informatie vindt u op www.mevrouwonkruid.nl

Elke donderdagochtend een activiteit voor senioren

Kunstgenoten in beweging, organiseert elke donderdagochtend tot de zomer een activiteit voor senioren (65+). De activiteiten zijn bedoeld als leuke tijdsbesteding, om mensen te ontmoeten of om iets bijzonders te leren. Het volledige programma vindt u op de website www.evean.nl. bij het cursusaanbod/alle cursussen/categorie Kunstgenoten.

Aanmelden en meer informatie

De kruidenwandeling langs geneeskrachtige planten vindt plaats op donderdag 7 juni. We verzamelen om kwart voor 10 bij tuinencomplex Isis, de hoofdingang aan de Stekeldijk 1 in Purmerend waar u ontvangen wordt met een kopje koffie of thee. We wandelen vanaf daar naar de Heemtuin. De workshop duurt tot 12 uur. De kosten bedragen € 5,- welke u contant kunt afrekenen voor aanvang van de workshop. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en u dient zich daarom aan te melden via mail cursusbureau@evean.nl of telefonisch via nummer 088-3833397.

Datum: donderdag, 7. juni 2018 - 10:00 tot 12:00